artikel

Slutet på Välfärdssamhället?

Den borgerliga Alliansen har under sitt första år genomfört stora förändringar. Våra bostäder i allmännyttan säljs till reapriser, avgiften till facken har höjts kraftigt och A-kassan försämrats. Privatiseringsvågen går som en löpeld – skolor, äldreboende, gruppbostäder, beroendeteam och fritidsgårdar – allt är till salu. Hur drabbar dessa förändringar enskilda människor och vilka alternativ har vänstern?
Möt författaren och debattören Daniel Suhonen(s) och Vänsterpartiets representant i Socialtjänstnämnden Karin Rågsjö.

Daniel Suhonen, som tillsammans med Stefan Carlén och Christer Persson skrev den uppmärksammade boken ”Åtta år med Reinfeldt”, har i senaste numret av Ordfront gjort en analys av borgarnas första år vid makten och visar hur de metodiskt arbetar för att avskaffa välfärdssamhället.
Suhonen inleder mötet med att berätta om alliansens politiska retorik, deras metoder och dess konsekvenser. Karin Rågsjö knyter an till hur förändringar drabbar de redan marginaliserade och hur vänsterns kan möta attackerna på välfärden och om hur en mer human socialpolitik borde se ut.
Kom och lyssna och diskutera! Ta med vänner och bekanta till detta viktiga och intressanta möte om socialpolitik.
Tid: Torsdag 4 oktober 2007 kl 19:00
Plats: Stagneliusrummet, Hartwickska huset, St Paulsgatan 39 över gården
Inbjudan går också till kamraterna i Vänsterpartiet Vita Bergen

På mötet ska vi också välja ombud till partidistriktets halvårskonferens den 13 oktober. Om du vill representera föreningen där men inte har möjlighet att komma på medlemsmötet kan du höra av dej till någon i styrelsen. Adresser och telefonnummer till styrelsen hittar du under fliken företrädare.

Kopiera länk