artikel

Lyckad stödgala för kvartersbion!

Stödgalan för Kvartersbion den 6 oktober blev ett spännande evenemang. En rad artister framträdde, unga poeter, musiker, sångerskan Sanna Carlstedt, ståuuppkomikern Nisti Sterk och en ensemble från Teater Tribunalen som framförde scener ur ”Ebberöds bank” som har premiär den 26 oktober.

Men det var inte bara sång och musik och teater. Hårda ord fälldes om den borgerliga kulturpolitiken som mest utmärks av nerskärningar och tro på att kommersiella krafter kan ta hand om mer och mer. Tre politiker framträdde, Ann Mari Engel (v), Roger Mogert (s) och Mats Berglund (mp), och de ondgjorde sig över beslutet att dra in det kommunala stödet till Kvartersbion. De talade om hur en progressiv kulturpolitik skulle kunna göra Stockholm till en mera levande stad. Samtidigt hyllades René Reiss som drivit biografen i 34 år.

Frackklädda konferenciern Åsa Hagelstedt såg till att galaföreställningen flöt på ett elegant och omväxlande sätt. 150 personer hade letat sig till Kvartersbion denna kväll. Det här var det andra lyckade arrangemanget som nätverket Sälj inte Söder! arrangerat i år.
 

Kopiera länk