artikel

BESÖK I STADSHUSET

FIKA OCH MACKA
SAMTAL MED BORGARRÅD(v)
RUNDVANDRING
FULLMÄKTIGEDEBATT
måndagen den 26 maj klockan 18.00

 

 
 
Vår förening anordnar ett besök i Stockholms stadshus måndagen den 26 maj med start klockan 18. Vi samlas i entrén på västra sidan, Ragnar Östbergs plan 1. Vi ska först besöka vänsterpartits kansli, bjudas på kaffe/te och smörgås och få ett samtal med oppositionsborgarrådet Ann-Margarethe Livh (v). Hon kommer att berätta om det politiska läget i staden som ju sedan valet 2006 styrs av de borgerliga. Därefter gör vi en kort rundvandring i Stadshusets arkitekt är Ragnar Östberg (som vann en arkitekttävling 1903-04) och byggnaden invigdes 1923. Stadshuset anses vara ett av den moderna svenska byggnadskonstens främsta verk. Avslutningsvis kan intresserade ta del av den pågående debatten i stadsfullmäktige (som har 101 platser, varav 11 är vänsterpartistiska).
 
Vi vill gärna ha anmälningar senast söndag klockan 18. Allt är gratis. Ta gärna med vänner och bekanta. Anmälan är inte bindande men vi vill ha en aning om ungefär hur många vi blir. Så tala gärna om att du kommer, helst per e-post till [email protected] eller per telefon till Mårten Andersson 6403603.
 
Kopiera länk