artikel

Hållbar tillväxt – finns det? Medlemsmöte med Christer Sanne! Tisdag den 14 oktober kl.19

Vänsterpartiets miljögrupp på Södermalm har bjudit in Christer Sanne, samhällsforskare och författare till boken ”Keynes barnbarn”, till ett möte på temat Hållbar tillväxt – finns det!
Ekonomen J. M. Keynes spår att industrisamhällets allt effektivare produktion kommer att göra att hans barnbarn kan tillgodose sina behov med bara några timmars arbete om dagen. Så har det inte blivit. Istället stressar vi för upprätthålla en konsumtion som inte gör oss lyckligare. Christer Sanne visar i sin bok på en väg ur denna kris. Kom och lyssna, lär och debattera!

  

Tisdag den 14 oktober kl.19.00 till Sensus lokaler i Medborgarhuset, sal 308, plan 3

Hållbar tillväxt – finns det?

 

Christer Sanne, samhällsforskare mm, har skrivit boken Keynes barnbarn, som väckt uppmärksamhet i media. Titeln syftar på ekonomen J. M. Keynes spådom att industrisamhällets allt effektivare produktion gör att hans barnbarn kan tillgodose sina behov med bara några timmars arbete om dagen. Så har det inte blivit. Istället stressar vi för upprätthålla en konsumtion som inte gör oss lyckligare. Och nu har vi slagit i det ekologiska taket. Christer visar i sin bok på en väg ur denna kris Han diskuterar drivkrafterna bakom konsumtionssamhället och vad man kan göra för att slå in på en annan väg. Han illustrerar sitt föredrag med slagkraftiga bilder. Hans frågor förtjänar att debatteras särskilt inom Vänsterpartiet.

Mötet arrangeras av Västra Södermalms och Vita Bergens gemensamma miljögrupp.

 

Välkomna!

 

Kopiera länk