artikel

All anledning att Demonstrera mot ombildningarna på Lördag den 18/10!

Trots moratorium och dagens debattartikel i DN, signerad bla Sten Nordin, hotas fortfarande kanske uppemot 5000 hyresrätter att försvinna från Södermalm. Läser man det finstilta i dagens debattartikel står det följande ”Staden står dock givetvis för de utfästelser som tidigare getts och kommer att fullfölja arbetet med de föreningar som inkommit med en intresseanmälan.” På en direkt fråga om vad som gäller svarar Anita Steen VD-staben på Stockholmshem ”Jag uppfattade det så att för de bostadsrättsföreningar som lämnat in en intresseanmälan gäller fortfarande erbjudande om köp av fastighet. ” Med detta uttalande risker de 1890 lägenheter på Södermalm som har sin intresseanmälan hos Stockholmshem forfarande att ombildas. Och det bara hos Stockholmshem! Tillsammans med de fastigheter som ligger med intresseanmälningar hos de båda andra allmännyttiga bolagen kanske så många som uppemot 5.000 hyresrätter hotas av ombildning.
Nu på Lördag den 18/10 kl 13.00 ordnar nätverket Rädda hyresrätten en stor demonstarion på Medborgarplatsen. Slut upp och visa vad du tycker om den politik som förs och fortsätt kämpa för att all ombildning skall stoppas genast. Läs mer om Demon ->

 

Rädda Hyresrätten!

Demonstration lör 18 oktober 2008

Samling kl 13.00 på Medborgarplatsen

 

HYRESRÄTT – EN SOCIAL ALLEMANSRÄTT

Efter år av ombildningar, utförsäljning och planer på lyxrenoveringar, finns nu planer på att införa marknadsliknande hyror, och på att driva de kommunala bostadsbolagen mer affärsmässigt, dvs i princip avskaffa allmännyttan. Detta riskerar att leda till kraftigt höjda hyror både i innerstan och i många förorter. Vi får ett ännu mer segregerat Stockholm. Många kommer att tvingas flytta från sina hem. Var ska vi bo?

 

NEJ TILL MARKNADSLIKNANDE HYROR!
ALLA SKA HA RÅD ATT BO

Vi kräver att regering och riksdag avvisar förslagen om marknadsliknande hyror och prioriterar hyresgästernas rättighet till ett tryggt boende före fastighetsägarnas önskan om högre vinster.

 

BYGG BORT BOSTADSKÖN!

– Bygg fler människo- och miljövänliga hyresrätter med rimliga hyror.

– Ja till valfrihet, ja till frihet att bo i allmännyttan

– Nej till ombildning till bostadsrätter. Nej till utförsäljning till privatvärd.

– Rädda allmännyttan – slopa egennyttan!

– För upprustning av allmännyttan på hyresgästernas villkor

– För ökat inflytande i boendet

 

Nätverket Rädda Hyresrätten

http://sites.google.com/site/raddahyresrattenorg/

 

Kopiera länk