Möten

Missa inte Feministiskt forum den 5 maj

Den 5:e maj mellan 10.00 och 17.00 är det dags för årets stora feministiska händelse, även kallat feminismens Almedalen, nämligen Feministiskt forum på ABF-huset (Sveavägen 41) i Stockholm.  Årets paroll är “Feministsafari – en jakt i nationens intresse”. Vi undrar vad som händer med feminismen i Sverige idag? Beror det alltmer högljudda feministhatet på att en ny feministisk radikaliseringsvåg på gång, eller är feminismen rentav mer tillbakapressad än någonsin?

Årets forum består av över 40 programpunkter och bjuder i vanlig ordning på många intressanta seminarier, workshops, filmvisning, feministiskt självförsvar och en massa feminister som vi inte kan leva utan. Efter en dag fylld med feministisk debatt, möten och kunskapsutbyten blir det efterfest på Klubb Vardagsrummet där bl.a. MAHOYO m.fl. vänder plattor.

Bland de medverkande under årets forum hittar vi namn som: Margareta Winberg (Ambassadör och ordförande UN Women), Lena Sommestad (Professor ekonomisk historia, ordf. S-kvinnor), Jonas Sjöstedt (Partiledare V), Unni Drougge (Författare), Andrea Edwards (skådespelerska), Josefin Brink (V), Maria Abrahamsson (M), Ida Gabrielsson (Ordf. Vänsterpartiets kvinnopolitiska nätverk), Maria Sveland (Författare), Ulrika Westerlund (Förbundsordf. RFSL), Lena Lennerhed (Idéhistoriker), Gertrud Åström (Ordf. Sveriges Kvinnolobby), Amineh Kakabaveh (Ordf. Varken Hora Eller Kuvad), Anna-Maria Sörberg (Författare), Kristina Ljungros (Förbundsordf. RFSU), Rebecka Bohlin (Författare), Moa Elf Karlèn (Förlagschef Atlas), Johanna Palmström (Chedredaktör Bang), Kajsa Ekis Ekman (Författare), Paulina de los Reyes (Professor vid Ekonomisk-historiska institutionen, Stockholms universitet), Shadé Jalali (Likabehandlingsesxpert Unionen), Katharina Tollin (Fil doktor i genusvetenskap), Mehmet Kaplan (Mp), Anna-Klara Bratt (Chefredaktör Feministiskt perspektiv), Roland Paulsen (Sociolog och författare), Sissela Nordling Blanco (Talesperson Feministiskt Initiativ), Sara Lövestam (Författare). Och många många fler.

Fullständigt program finns här: http://www.feministisktforumsthlm.se/?p=121

KOM och SPRID VIDARE!

Kopiera länk