Möten

Den feministiska våren: Feminismen och familjepolitiken

Kvällen bjuder på en feministisk störtdykning i ämnet familjepolitik. Vi samtalar bl.a. om normer som kringgärdar föräldraskapet, föräldraförsäkring, fördelning av betalt och obetalt arbete och inte minst om hur vi organiserar vårt samhälle ifråga om barn- och äldreomsorg. Vilka feministiska vinningar/förluster innebär dessa system. Vilka är de stora familjepolitiska problemen sett ur ett feministiskt perspektiv? Hur löser vi dem? Vad är strukturrelaterat? Vad är individens ansvar?
Medverkande: Josefin Brink (riksdagsledamot V) och Bonnie Bernström (Ordförande i Liberala kvinnor). Moderator är Bangs chefredaktör Johanna Palmström.
Arrangörer: Vänsterpartiet Storstockholms feministiska utskott i samarbete med Bio Rio, ABF och Vänsterpartiet Västra Södermalm
När: 10 maj, kl 18.00
Var: Bio Rio, Hornstull
Gratis inträde!
Kopiera länk