artikel

Flera höstaktivteter på gång i partiföreningen!

Hej, här kommer information om några av höstens aktiviteter i partiföreningens regi. Ta fram kalendrarna och boka in datumen redan nu!

Nu sparkar vår bokcirkel igång ordentligt!
Hösten har lagts sin kyliga dimma över staden och då är det väl perfekt att ses över en kopp té och diskutera intressant feministisk litteratur.

Vi har haft det inledande mötet med vår bokcirkel där vi tillsammans bestämde vad vi ska läsa och när vi ska ses. Vi inleder med att läsa Nina Björks nya bok Lyckliga i alla sina dagar. Den 29 oktober kl 18:00 – 19:30 träffas vi och diskuterar bokens tre första kapitel och den 12 november kl 18:00 – 19:30 diskuterar vi de tre sista kapitlen. Vi ses i Hallongrottans lokaler på Bergsundsgatan 25. Om du vill vara med är du välkommen att maila oss på [email protected] eller bara dyka upp på nästa träff. Föreningen bjuder på fika.

Tända ljus för allmännyttan
Den 3 december, när vintermörkret börjar blir riktigt kompakt, planerar partiföreningen att tända ljus för allmännyttan. Tanken är att vi samlas utanför någon allmännyttig fastighet på söder (ännu inte bestämd), tänder marschaller och delar flygblad. Syftet är såklart att uppmärksamma allmännyttans roll på bostadsmarknaden, utförsäljningar av allmännyttan och ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter. Om du vill vara med att planera den här aktiviteten mer i detalj så kontakta Ida Strid, [email protected], senast den 5 november. Om du hellre vill dyka upp samma dag och tända ljus och dela flygblad så lägg den 3 december kl 18 på minnet. Mer info kommer när det närmar sig!

Budgetfika
Partiet har, som de flesta säkert vet, nyligen presenterat vårt alternativ till regeringens statsbudget för år 2013. Med anledning av det så bjuder partiföreningen in till ”budgetfika” söndagen den 11 november. Vi läser (så mycket man orkar, vill och har tid med) budgetmotionen innan mötet. Den finns här: http://www.vansterpartiet.se/framtidens-jobb-kommer-fran-vanster/

Tillsammans pratar vi sedan om vårt alternativ till regeringens ekonomisk politik; skatter, välfärds- och jobbsatsningar m.m. Vi ses på Kafé Sodom, Bellmansgatan 26 kl 14-16. På mötet kommer det att finnas upptrycka motioner att läsa, bläddra och anteckna i. Anmäl dig gärna i förväg så att vi har lite koll på hur många som kommer. Anmälan till [email protected]. Föreningen bjuder på fika.

Studiebesök hos Vänsterpartiets landstingsgrupp
Våra partikamrater i landstinget har bjudit in Västra Södermalm till studiebesök hos dem. Landstingsgruppen vill gärna berätta om verksamheten i landstinget, deras politiska verklighet och utmaningar. Från styrelsens sida tycker vi att det är en rolig, bra och nyttig idé. Datumet är den 20 november, platsen är Landstingshuset på Hantverkargatan 45, hus A, och tiden 18.00. Eftersom landstingsgruppen bjuder på fika får man gärna anmäla sig även till den här aktiviteten. Anmälan till Ida Strid, [email protected] senast den 19 november.

Väl mött!

Kopiera länk