artikel

Inga vinster – Allt till välfärd

Flygblad

Jonas Sjöstedt gjorde det i måndags och i tisdags följde Vänsterpartiet Västra Södermalm partiledarens goda exempel och delade ut flygblad vid Slussen i morgonrusningen. Det här var budskapet som vi spridde till allmäheten under parollen ”Viktigt meddelande från Vänsterpartiet”:

Vänsterpartiet arbetar för att välfärdens resurser ska gå dit de bäst behövs. Till skolan, vården och omsorgen. Vi behöver fler lärare, undersköterskor och hemvårdare, inte färre.

Men idag försvinner miljarder till olika vinstdrivande företag. Som ofta inte ens betalar skatt som de ska. Det är en förlust för välfärden, för oss alla. Glöm inte, det är vår skatt som är deras vinst.

Vänsterpartiet har i många kommuner visat att det går att ta tillbaka verksamheten från riskkapitalbolagen. Då får vi också insyn, och de anställda har meddelarfrihet.

Ibland påstås det att vinsterna behövs för valfriheten. Det stämmer inte. Mycket drivs utan vinstsyfte. Vi ser gärna att man kan välja olika inriktningar och utförare. Men vi vill inte låta företag plocka ut vinster från välfärden.

www.vansterpartiet.se

Kopiera länk