artikel

Diskussion om landstingspolitik – medlemsmöte 23 april

Medlemsmöte med Håkan Jörnehed

Landstingsrådet Håkan Jörnehed

Vänsterpartiet Västra Södermalms medlemsmöte den 23 april på Södra Latin tog i itu med det stora frågorna – landstingspolitiken! Vår partiföreningsmedlem och tillika landstingsråd Håkan Jörnehed var på plats och berättade om de hetaste frågorna i landstinget och vi diskuterade vilka frågor vi kan lyfta här på Västra Södermalm.

Vad hände egentligen med valfriheten i Alliansens Vårdval Stockholm? På Söder kan vi bara välja privat vård och ingen vårdcentral erbjuder kvällsöppet – kan det tänkas vara en fråga att driva här på Södermalm?

I gruppdiskutionerna på mötet var frågan om vinster i välfärden den mest diskuterade tillsammans med sträckningen av den planerade nya tunnelbanelinjen till Nacka. Vi fick också information om utbyggnaden av Södersjukhuset som kommer att innebära en helt ny akutmottagning på baksidan av sjukhuset med en längre transportsträcka för ambulansen.

Landstingsfrågorna är sjukvård och kollektivtrafik, två frågor som Vänsterpartiet är väldigt bra på och där våra idéer har stort stöd hos väljarna, framför allt när det gäller grundvärderingen att inga skattepengar ska användas till företagsvinster. Kanske kan vänstern plocka röster bara på att påminna medborgarna om att det är just i landstingsvalet de kan påverka de här två politikområdena? Diskussionen fortsätter i föreningen om hur vi ska jobba vidare med att lyfta frågan…

Kopiera länk