artikel

Vänstervind på 1:a maj

I stockholm lär det ha varit tiotusen i tåget och sedan 25 000 i Kungsan. En mycket lyckad dag!

medborgaplatsen

Flera bilder från dagen ligger på Västra Södermalms facebook grupp.

Jonas Sjöstedt sammanfattar:
Det var strålande sol, massor med folk och bra stämning. Idag tror jag att Vänsterpartiets 1a majfirande slog rekord på många orter. I Göteborg var vi 4 100 i tåget och 5 500 på mötet att jämföra med socialdemokraternas tåg med 1 850 personer (källa Ulf Bjereld). Även från Malmö där Aron Etzler talade rapporteras ett rekordstort vänstertåg med över 3 000 personer. Från Stockholm där Ulla Andersson talade rapporteras om mycket god uppslutning. I Umeå var Enad vänster mer än dubbelt så många som socialdemokraterna. Detta var nog vänsterns första maj.

Kopiera länk