artikel

Södersjukhuset är inte till salu

Pressmeddelande från Stockholms läns landsting (V)

2 september 2014

södersjukhuset_inte_till_salu

I dag på Vänsterpartiets nationella kampanjdag fylls gator, offentliga verksamheter och hyresområden med Inte till salu-skyltar. Kl. 16 kommer Södersjukhuset i Stockholm att markeras med avspärrningstejp av Vänsterpartiets nuvarande landstingsråd Håkan Jörnehed och tidigare landstingsrådet Birgitta Sevefjord.

Om Alliansen sitter kvar vid makten kommer de inte att nöja sig med att St. Görans sjukhus privatiserats och nu ägs av Capio. Inga fler sjukhus är till salu men flera borgerliga landstingsråd talar om att göra sig av med både Södersjukhuset och Danderyds sjukhus. Det tycker vi att alla medborgare ska veta innan de går till val den 14 september, säger Håkan Jörnehed.

Södersjukhuset är kanske det sjukhus vi kan vara allra mest stolta över. Här finns bland annat  landets första mottagning för våldtagna kvinnor som vi öppnade under det rödgröna styret 2005, säger Birgitta Sevefjord.

För mer information:
Håkan Jörnehed (V)
tel. 070 – 737 41 20

Kopiera länk