Möten

18 mars: Film + frukost + feministsamtal = SANT

Vi förlänger 8 mars genom att på söndagen den 18 mars kl. 11.00 visa den egyptiska filmen Kairo 678 som handlar om tre kvinnors situation i Egypten – om sexuella trakasserier, ett haltande rättssystem och om rätten att slå tillbaka.

Efter filmen följer ett samtal om feministiska strategier för att organisera kamp och motstånd mot olika patriarkala förtryck.

Medverkande i samtalet:
Ulrika Dahl, lektor i genusvetenskap
Trifa Shakely, chefredaktör för Bang
Samtalsledare är Torun Carrfors, Vänsterpartiet Storstockholms feministiska utskott

Arrangörer: Bio Rio, ABF Stockholm, Vänsterpartiet Storstockholms feministiska utskott, tidskriften Bang och V Västra Södermalm.

Filmen startar kl. 11.00, men kom tidigare så att du hinner förse dig med frukost!

Biljetter: 160 kr inklusive film, frukost och samtal. (Obs! Endast bokade eller köpt biljetter garanteras frukost)

Biljetter: www.biorio.se

MER OM FILMEN KAIRO 678: Tre kvinnor har blivit utsatta för sexuellt ofredande, på väg till arbetsplatsen, i publiken på fotbollsmatchen och på öppen gata utanför sitt hem. De bestämmer sig för att hämnas sina förövare, var och en på sitt eget sätt. Filmen vann Bästa skådespelerska och Bästa skådespelare på Dubai Filmfestival.

Fayza är en hängiven arbetarklass hustru som inte längre uthärdar de frekventa övergrepp som hon upplever på sina dagliga bussresor. Seba är en rik smyckesdesigner som startar en självförsvarsklass för kvinnor efter att hon blivit antastad på en fotbollsmatch. Nelly, en spirande komikern som blir attackerad när hon är utanför sin familjs hem, är den första kvinnan i Kairo att få en anmälan om sexuella trakasserier att bli en rättegång. En rättegång som dock inte stöds av hennes nära och kära, det juridiska systemet eller media.

Ett starkt och aktuellt drama som ger en verklighetstrogen inblick i en okänd del av den egyptiska vardagen. Kairo 678 vann Bästa skådespelerska och Bästa skådespelare på Dubai Filmfestival. Den vann också Best Feature Film och Bästa skådespelare på Chicago International Film Festival.

Regi: Mohamed Diab
Skådespelare: Boshra, Nelly Karim, Maged El Kedwany
Land: Egypten
Orginaltitel: 678
Utgivningsår: 2010
Längd: 1 tim 40 min
Språk: Arabiska
Åldersgräns: Från 15 år

Kopiera länk