Möten

Demokrati-workshop i Vänsterpartiet Västra Södermalm

Torun Boucher (V) är en av Stockholms politiker som kommer att medverka Torun Boucher (V) är en av Stockholms politiker som kommer att medverka i Demokrati-workshop
Torun Boucher (V) är en av politikerna som kommer att medverka i Demokrati-workshop

Vad? Demokrati-workshop

När? Tisdagen 18 november, Mötesstart 18:30, fika* från 18:00

Var? Gotlandssalen, Gotlandsgatan 44

 

Är du ny medlem som vill lära dig mer om Vänsterpartiet i Stockholm och funderar på hur du kan vara med och bidra i partiföreningen? Eller har du varit medlem länge men skulle vilja träffa några av våra representanter och höra vilka frågor de vill driva under mandatperioden? Då är du varmt välkommen till Vänsterpartiet-Västra Södermalms Demokrati-workshop den 18 november.

 

Efter senaste medlemsmötet har gruppen för interndemokrati planerat en träff för både nya och gamla medlemmar i partiföreningen. Syftet med träffen är att medlemmarna ska få möjlighet att lära sig mer om hur Stockholm styrs, vilka beslutandeorgan som finns och hur Vänsterpartiet är representerade i dessa. Vi vill också gärna få till en diskussion kring möjligheterna att stärka kontakten mellan medlemmar och partiets representanter i nämnder, styrelser och andra beslutandeorgan.

 

Det preliminära schemat för kvällen ser ut såhär:

 

18.30 – Ida Strid inleder med en genomgång av hur Stockholm styrs.

 

Därefter kommer några av partiets representanter att presentera sig själva, vilka frågor de driver och kanske något kring hur förhandlingarna efter valet har sett ut. Från kommunfullmäktige kommer Torun Boucher och från landstinget Håkan Jörnehed. Våra två representanter i stadsdelsnämnden Gunnar Ågren och Mathias Leveborn kommer också få presentera sig och har möjlighet att säga något om frågor de har drivit tidigare och vilka som kommer att vara viktiga framöver.

 

Vi avslutar med en diskussion kring vilka möjligheter det finns för medlemmar att vara delaktiga i den lokala politiken och vilka kontaktytor mellan medlemmar och representanter som finns, eller kan etableras.

 

20:30 – Mötet avslutas

 

Varmt välkomna önskar demokratigruppen**!

 

* Säg gärna om du tänker komma så vet vi ska handla. ; )

** Vill du vara med i V-västras demokratigrupp och hjälpa till med framtida aktiviteter?

Kontakta: [email protected]

Kopiera länk